Een ooglidcorrectie is een medische behandeling die gedaan moeten worden door een beëdigde arts in een goede kliniek. Het feit dat we dit moeten zeggen, betekent al dat je op je hoede moet zijn, want ook in dit werkveld zijn er prijsvechters. En het vervelende met prijsvechters is dat ze niet altijd de juiste intenties hebben, bijvoorbeeld als het gaat om je gezondheid. Wanneer zij ergens op besparen, kan het zijn dat jij met je gezondheid moet betalen. Het is een operatie die gewoon goed gedaan moet worden. Je kunt er zelf wel een aantal dingen aan doen. Zoek altijd een kliniek uit op basis van Google-recensies. Vraag na bij mensen of ze bekend zijn met deze kliniek. Ga zelf langs en kijken hoe het gebouw eruit ziet en hoe de mensen op je overkomen. Zo kom je al een heleboel te weten over de kwaliteit van een specifieke kliniek.

Verschillende ooglidcorrecties

Er bestaan verschillende ooglidcorrecties. Zo hebben we de ooglift, waarbij het bovenste ooglid gecorrigeerd wordt en strakker gemaakt, zoals het vroeger was. Waarbij overtollige huid verwijderd kan worden. Maar natuurlijk zonder dat dit wordt gezien als de behandeling klaar is. Littekens vallen weg achter de wenkbrauwen. Je hebt ook een correctie van het onderste ooglid. Deze wordt vaak gedaan bij wallen. De eerste ooglidcorrectie wordt wel vergoed door de verzekeraar, omdat er vaak medische problemen mee samenhangen. De tweede correctie wordt vaak niet vergoed, omdat deze vaak esthetisch gemotiveerd is. Bespreek met jou verzekeraar wat de mogelijkheden zijn, misschien kun je wel bijverzekeren voor de onderste ooglidcorrectie.

Conclusie

Het is belangrijk dat je een kliniek zoekt die een goede kwaliteit levert. Daarvoor hebben we een aantal tips gegeven. Er bestaan twee ooglidcorrecties: de eerste is een correctie van het bovenste ooglid, de tweede is een correctie van het onderste ooglid. De eerste krijg je meestal vergoed, de tweede meestal niet. Je moet even uitvinden met je verzekeraar wat er mogelijk is. Laat je polis checken en eventueel bijverzekeren als het nodig is!

Pin It on Pinterest