In tijden waarin veel voedsel beschikbaar is met suiker en zuren is het een uitdaging het gebit goed houden. Gelukkig kent ons land veel tandartsen die gespecialiseerd zijn in esthetische behandelingen, maar natuurlijk ook zeer goed zijn in het gezond houden van het gebit. Beide soorten behandelingen sluiten elkaar niet uit, maar vullen elkaar aan. Je gebit mooi houden mondt vaak uit in het gezond blijven van je gebit. Deze blog vertellen hoe je dit kunt doen.

Een beugel nemen

Wanneer je tanden scheef staan, dan kan dit voor dentale problemen zorgen, denk aan geïrriteerd of ontstoken tandvlees, tandbederf en vergroeiingen. Door een beugel te nemen, al dan niet een onzichtbare die achter de tanden verborgen zit, kun je de tanden weer op een rechte lijn krijgen. Dit heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld zijn de tanden dan makkelijker schoon te houden, omdat er minder voedsel gaat zitten tussen de tanden. Dit voorkomt tandbederf en allerlei andere klachten die gelieerd zijn aan de aanwas van schadelijke bacteriën in de mond.

Bleekbehandeling

In onze tijd is het heel belangrijk om een stralende glimlach te hebben. Zeker wanneer je werkt in een functie waarbij je veel moet communiceren. Je gebit is een soort visitekaartje en helpt je met communiceren. Zowel mensen als dieren lachen bij de communicatie. Dan is het wel zo fijn als je een gezonde glimlach hebt. We bedoelen niet dat je een Gerard-Joling-witte rij tanden moet hebben, maar af en toe kan er wel een kleine bleekbehandeling overheen. Een tandarts kan je helpen je tanden veilig te bleken. We raden je af om thuis te bleken, want dat is een ongecontroleerde manier.

Conclusie

Er zijn vele manieren om je gebit gezond en mooi te houden. Het belangrijkste is het goed schoon te houden en twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen die het mogelijk maken om je gebit in esthetische zin te verbeteren. We raden je tandarts amsterdam west aan, omdat zij expert zijn op het gebied van tandverzorging.

Pin It on Pinterest