Wanneer je een slechte adem hebt, is het niet heel moeilijk te verbeteren. Een slechte adem betekent vaak dat je tanden en tandvlees niet optimaal gezond zijn, dus dit maakt het ook nog eens belangrijk voor je mondgezondheid. In deze blog lees je wat je kunt doen tegen een slechte adem. 

Poets en flos vaker 

Tandplak en etensresten verzamelen bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Poets je tanden twee keer per dag en flos minstens één keer. Als je je zorgen maakt over je adem, poets en flos dan een keertje extra. Overdrijf dit echter niet. Als je te hard poetst, kun je je tanden slijten waardoor ze kwetsbaar worden. 

Spoel je mond met mondwater 

Naast het verfrissen van je adem, biedt een mondwater extra bescherming door bacteriën te verwijderen. Zorg ervoor dat je een mondwater kiest die de bacteriën doodt. Als extra geeft mondwater je een frisse smaak en dit kan je een goed gevoel geven. Spoel dagelijks met mondwater na het poetsen en flossen. Je kunt ook spoelen na een maaltijd om etensresten te verwijderen. 

Poets je tong 

De laag die op de tong wordt gevormd, kan een grote bron zijn voor stinkende bacteriën. Deze bacteriën kun je kwijtraken door simpelweg je tong te poetsen met je tandenborstel. Als je tandenborstel te groot is om de achterkant van je tong te bereiken, probeer dan een speciale tong tandenborstel. 

Vermijd bepaalde voedingsmiddelen 

Voedingsmiddelen als ui en knoflook zijn de grote boosdoeners. Poetsen nadat je deze hebt gegeten, helpt helaas niet. De stoffen die een slechte geur veroorzaken komen in je bloedbaan terecht en reizen naar de longen waar je ze weer uitademt. De beste manier om dit probleem te stoppen, is door ze niet te eten. In ieder geval niet voordat je onder de mensen komt. 

Ga naar de tandarts 

Je adem stinkt dus door de bacteriën binnen in je mond. Belangrijk is om daarom minstens twee keer per jaar naar de tandarts te gaan. De tandarts geef je tips om je gebit schoon te houden en reinigt het voor je. Ben je nog op zoek naar een tandarts? Bekijk de praktijk in Tandarts Amsterdam.

Pin It on Pinterest