Wanneer je elk half jaar naar de tandarts gaat voor een gebitscontrole, dan kun je in vele gevallen in combinatie een afspraak maken bij de mondhygiënist. Maar wat doet deze dentale expert eigenlijk voor je? We willen het graag in deze blog met je doornemen. Lees dus snel verder en doe er je voordeel mee. 

Kan een mondhygiënist voor je doen? 

Bij mondhygienist amsterdam helpen ze je graag met allerlei zaken als het gaat om preventie. Het is soms niet gemakkelijk om een gebit helemaal schoon te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer tanden schuin staan of dat er met een tandenborstel niet goed bijgekomen kan worden. Als dan geen gebruik gemaakt wordt van raggers en flosdraad, dan wordt het een lastig verhaal om tandbederf te voorkomen. Een mondhygiënist helpt je om je gebit schoon te houden en maak ook eventuele delen van je gebit elk halfjaar goed schoon zodat je mondstreek gezond blijft. 

Het polijsten van de tanden

Veel mensen houden van koffie en thee. Het is niet per se een drank die neutraal is als het gaat om de kleur van je tanden. Het kan zo zijn zijn dat er wat aanslag op te zien is na geruime tijd. Je kunt dit laten polijsten. Dat is fijn, want zo kun je weer breeduit lachen en hoef je je niet onzeker te voelen over eventuele koffieaanslag. Het polijsten is pijnloos en je ziet het direct: je tanden stralen meer. 

Dit polijsten zit meestal gewoon bij de prijs in. En in vele gevallen valt de mondhygiënist onder de tandartsverzekering. Dus we raden je zeker aan om even te kijken of de MH tot de mogelijkheden behoort, verzekeringstechnisch gezien. Want dan wil je gewoon 1 keer in het half jaar je tanden extra laten behandelen zodat ze er tip-top uit blijven zien. 

Vind je het leuk om meer blogs te lezen, dan raden we je zeker aan om meerdere blogs van ons te lezen. Daarin houden we je op de hoogte van trends en onderwerpen in de gezondheidszorg. 

Pin It on Pinterest