Voedselveiligheid is in elke sector belangrijk. De hygiënecode horeca maakt het makkelijker om veilig voedsel te bereiden. Soms zit een ongelukje in een klein hoekje. Niet alle medewerkers in een foodshop op het terrein van het ziekenhuis zijn misschien voldoende op de hoogte over hoe je veilig voedsel kunt bereiden. We vertellen je meer over deze code.

Waarom een hygiënecode?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert of voedsel in de restaurants en andere bedrijven die met voedsel werken, voldoet aan de veiligheidseisen voor veilig voedsel. Dit wil zeggen dat mensen er niet ziek van morgen worden wanneer ze het eten. In de hygiënecode lees je hoe je als bedrijf goed dient te werken met levensmiddelen. De NVWA kijkt of je aan de regels voldoet. Het is dan belangrijk om te zorgen dat je zelf maatregelen neemt om te voorkomen dat je klanten ziek worden.

Volg een HACCP training

Om de hygiënecode goed uit te kunnen voeren is het slim om een training te volgen die medewerkers daar in onderwijst. Dan leren ze alles om veilig met voedsel te werken. Op deze manier is er veel leed te voorkomen en juridische problematiek. Het mooie is dat deze training ook online gevolgd kan worden via e-learning. 

Zorg en veiligheid

In een zorginstelling is het ontzettend belangrijk dat er een veilige ruimte gecreëerd wordt waarin zoveel mogelijk gevaren voor de gezondheid geëlimineerd worden. Gevaar kan uit elk hoekje en gaatje komen wanneer je er dus niet verdacht op bent. Een restaurant of eethoek in een ziekenhuis of andere zorginstelling dient 100% te werken via de hygiënecode horeca. Alleen zo kan een veilige ruimte gecreëerd worden. Want je kunt nog zo goed de zorg geregeld hebben, als het bij het eten verkeerd gaat, dat meestal door bedrijven van buiten de instelling gefaciliteerd wordt, dan valt het geheel van zorg in elkaar. Een HACCP training voorkomt een boel leed. 

Pin It on Pinterest